<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

30.9.07 Tänään oltiin aamupäivällä Nemin kanssa Christalle ja Kiralle kuskina tanskandoggitapaamisessa. Vähän pientä Nemiä jännitti kun oli niin isoja kavereita ympärillä kun mentiin koirapuistoon. Ja tuntui muutkin sen huomaavan että kuka ei kuulu joukkoon, Nemistä oltiin niin kovin kiinnostuneita..  Nemi oli ihan jännäjäykkänä kun jokapuolella oli ISOkuono haistelemassa.. :) Vaikka oli siellä muutama 14-viikkonen nassikkakin, oli nekin nii isoja.

Iltapäivänä ajeltiin Kalantiin ja päätettin ottaa Onskulaiset mukaan ja mennä pelto/metsä kävelylle. Kaunista oli kun on puut menny niin ruskaan jo. Kuvia Nemi löysi jonkun herkkuhajupaikan pellolta ja otti siitä itelleen ihan omat parfyymit ja myös hieman tummemman naamiointisävyn.. Kuvia  Jonka jälkeen Sisäänjpääsy Onskulaan kiellettiin täysin, ellei käydä pesulla. Näin Nemi joutui ekan kerran elämässään oikein kunnolla pestäväksi ja vieläkin kyllä vähän haisee KAKKALLE!

Ja ai niin se pitää vielä mainita etttä ollaan saatu nyt tänne Uuteenkaupunkiinkin uusi Musti&Mirri myymälä! Hyvä!

17.9.07 Ei oikein mitään uutta ole tapahtunut, syksyistä arkea elellään ja Nemi maastoutuu ruskametsään entistä paremmin. (turha ottaa kuviakaan kun ei erotu koko koiraa ja sitäpaitsi osa "kuvauskalustosta" lähti tänään Brasiliaan eikä oo visiin tulos takasin ennen kevättä..)

Hirvikärpäset kiusaa, Nemiä ei niinkään mut meitä "hitaampaa väkeä" kylläkin. Syysiltojen pimeys välillä vähän jännittää Nemiä jos jossain raksahtelee, täytyy varmuuden vuoksi vähän murahtaa.. :) Vaikka mua kyllä itteä jännitti ykspäivä ihan valosallakin kun olin Velluanjärvellä Nemin ja Onnelin kanssa, ku mummu pelotteli et siel on voi olla susia nyt kun niit on täällä päin näkyny. O ou, olin ihan paniikissa kaikista rapinoista et nyt se Iso Paha Susi tulee ja popsii meidät kaikki masuunsa.. No ei kyllä yhtään sutta näkyny ja hengissä selvittiin. :)

Ai niin Nemi osaa muuten jo istua, maata, odottaa(jotenkuten), sanoa päivää ja kieriäkin jo aika hyvin käskystä. Ja tietysti näyttelyseisomistakin reenataan aina sillon tällön, sen onnistuminen on vielä joissain tilanteissa vähän hakusessa.. On kyllä varmaan vähän opettajassa vikaa..

Ainiin otin käyttöön Picasan verkkogalleriankin, sinne pääsee myös galleria sivulta.

9.9.07  Sattuu ja tapahtuu, meitsi jätti yllättäen työelämän ja meni kouluun tällä viikolla. Liiketaloutta opiskellaan ja merkonomiksi olis tarkotus joskus valmistua. :) Syksy on tullu ja ilmat alkaa olee jo niin kylmiä et pitää ihan pian hankkia Nemille se eka kunnon takki, muuten ei tarkennuta kohta ulkoileen...  Kyl me jo kovasti odotetaan etta tulis talvikin ja pääsis sitte vähän lumihankeen riehumaan.

Ensiviikko ollaan Onnelin lenkittäjiä kun Ompun ihmiset lähtee ranskaan ja Onsku on mummulla hoidossa (mummu ei jaksa tehdä pitkiä lenkkejä) Me mennään sitte jokapäivä kalantiin tekee iso lenkki jotta Omppukin pääsee mukaan. Eli en varmaan ehdi sit päivittelee, ku on noit läksyiki.. ;) Tänään sunnuntaina käytiin Nemin kanssa Kalannissa ja otettiin Onneli emäntineen matkaan mukaan ja käytiin vähän patikoimassa Kuuavuorella.

2.9.07 Oltiin Nemin kanssa Vakka-Suomen Kennelkerhon järjestämässä Match Showssa. Mätsäri pidettiin parkkihallissa. (Onneks,koska ulkona sato vettä) Tällä kertaa Nemi sai punasen nauhan. Ja vaikka kaiken edun piti olla meijän puolella kun tuomarikin oli sukulainen, ni ei Nemistä nyt sitte kuitenkaan tullu virallisesti kaupungin kauneinta koiraa. Epävirallisestihan neiti on jo kulman coolein chiksi! :)  Tyytyväisiä ollaan kun kokemusta lähdettiin hakemaan ja sitä saatiin.. Tai Nemi nyt oli jo ihan konkari mut meitsi oli vähän amatööri ku ei oo kauheesti tullu mitään näyttelytouhui harrasteltuu. Harmi vaan siel parkkihallissa toi valaistus ei ollut valokuvaukselle kaikkein otollisin, mutta kuitenkin kuvia

Niin ja Lotto lähti sitten tänään sinne rottien taivaaseen...

 1.9.07  Nemi 6kk! Kuvia

 23.8.07 Jes! Sadonkorjuu on alkanu ja nyt päästään irrottelemaan ohrapellolle oikein kunnolla! :D Vaikka Nemi tykkäs kyllä loikkia pitkässäkin ohrassa, on nyt tosi kiva päästä kirmailemaan tasaselle sänkipellolle. Nemi pyrähtelee isoja ymyröitä, menee välillä kyl itekin ympäriämpäri kun oikein on vauhti päällä. On myös kiva kun puimuri on jättänyt peltoon sinne tänne semmosia pahnakasoija joihin on kiva syöksäshtää täydessä vauhdissa ja pölläyttää pahnat ympäriinsä sekä tämän jälkeen tappaa rettuutta joku pahnatuppo.. Ei voi muutakun hymyssäsuin seurailla linssin takaa (tarkoittaa että välillä nauraa niin kippurassa ettei pysty ottamaan kuviakaan).Omppu yrittää pysyä vauhdissa parhaansa mukaan ja näyttää Nemille mistä kohtaa mennään jokirannassa juomaan. Kuvia

On myös ikäviäkin kuulumisia. Lotto meijän veteraanirotta, alkaa olemaan elämänsä ehtoo puolella. Lotto on elänyt rotaksi jo pitkän iän. Reippaasti yli kaksi vuotta ollaan saatu nauttia Loton seurasta, mut nyt on alkanu ikä kangistaa raajoja jo sen  verran et pitää tarkkailla kuinka pitkään pääsee kunnolla juomaan ja ruoka astioille. Viimeistään ennen talvea Loton on varmaan aika siirtyä edesmenneiden ystäviensä Kenon ja Pokerin seuraksi sinne missä sen on ainakin hyvä olla.

18.8.07 Onpas aikaa kulunut kun on viimeks saanut jotain aikaseks. Ollaan sairaslomailtu ja mökkeilty viimeset kauniit päivät. Ja sitten aloin odottaa uutta tietokonetta ni ei tullu päiviteltyä kun ajattelin et laitetaan tässä sitte. Ja hyvin toimii. :) Nemi on kasvanu ja aikuistunu entisestään. Koitan saada kuvia sinne uuteen galleriaan kun saan sen joskus valmiiksi, jos se nyt ylipäänsä toimii...? Nemi on vietellyt ihan tavis koiranelämää, mitään ihmeempiä ei oo tapahtunut. Käytiin Antin mummon luona ja se näki Nemin ensimmäistä kertaa ja totesi "Se on niinko käärme!" :) Vähän siinä on ehkä yhdennäkoisyyttä kotimaisen kyyn kanssa.. vai?? Nyt lähetään Nemin kanssa Hiun luontopolulle käpötteleen!

26.7.07 Oltiin nyt sitte siellä Match Showssa Mynämäessä!

Eipä tainnu tämmöset ripakinttu rodut olla kovin tuttuja Mynämäessä, kun ilmottauduttiin ja ilmotin roduksi whippet ni täti kirjotti paperiin että WIBBET ja oltiinkin muuten ainut lajiaan koko kisassa. Aluks Nemi oli vähän ihmeissään kun paikalle tuli koko ajan vaan lisää ja lisää koiria, ei tienny mihin suuntaan olis menny... Mut aika nopeesti sit kuitenki rentoutu, kiipes tuolille ja totes et sielt on hyvä katsella. Äiti meni Nemin kanssa kehään ja tuli takasin sinisen nauhan kanssa. Nemi meni yllättävän hyvin kehässä, siihen nähden että harjottelua ei meillä harrastettu. ("Lahjattomat reenaa!!") Ei vaiskaa, ku ei vaan kerinny tarkotus oli kyl.. Tuomari oli sanonu et vois mennä vähän vauhdikkaammin, mikä oli kyl täysin äitin syytä ku sekoili hihnan kanssa ni vauhti hiipu sen selvittelyn takia. Ja kovin rauhalliseks oli tuomari myös näitä whippettejä kehunut.

No Nemi tuli kuitenkin sinisten pentujen kolmanneksi, eli sai siis palkintojakin. Eli: nyt täytyy sitte varmaan raivata Nemille se Päivin ehdottama palkintokaappi!! :) Kuvia

 20.-21.7.07 Siskollani Amilla oli viikonloppu hoidokkina borderterrieri Remu. Ne tuli Kalantiin ja Nemi kutsuttiin riehumaan Remun kanssa sen suurimmat höyryt. (Ettei Onnelilla kärvähdä hermot sen kanssa.) Ja energiaahan sillä tehopakkauksella löytyi vaikka muille jakaa, ei meinannu Nemikään pysyä perässä ku poika nautti täysin rinnoin maaseudun vapaudesta. Se on toi Remu sitte varmaan Nemin eka poikaystävä, kaukorakkaus kylläkin.  Kuvia

16.7.07 Edelleen ollan hengailtu paljon Kalannisssa, kun on ollu kivat ilmat ja tää kesälomakin.  Ensviikolla ajateltiin mennä EKAA KERTAA kokeilee MATCH SHOWta. Äitin pitää kyl mennä Nemin kanssa kehään, kun mulla leikataan ranne keskiviikkona ja mätsäri on torstaina. Olisin halunnu ilmottautua myös siihen tuomarinkaranon pentunäyttelyyn, mut toin rannejutun takii lahotin sen ja nyt olis suunnitelmissa Turku 21.10.

Tänään käytiin taas lammella vilvottelemassa ja kävi seropi Peppikin Kalannissa ja uuvutti Nemin ihan naatiksi, en ees kerinnyt ottaa kuvia kun piti väsäillä Pepin emännän hiuksia.

6.7.07 Nemi on ollut koko viikon oikein pahainen riiviö; hyppinyt keittiön pöydillä kun ollaan oltu poissa, tyhjentäny mun käsilaukun ja silpunnut kalenterin, sulattanut pakastimen, levittänyt talouspaperia pisin kämppää ja muutenkin leivittänyt kaikki tavarat mihin hiukankin ylettyy. Ja kaikki tämä just kun mul on hirveesti töitä ja kauhee kiire koko ajan. (kAAos) Tänään jätän Nemin yökylään äitin ja Onskun tyköön, ku huomenna pitkä häämeikkikeikka. Sitten alkaa mun kesäloma ja sit me aletaan Nemin kans vähän tarkemmin opettelee niit tapoja ja touhutaan muutenkin kaikkea kivaa jotta voin sit räpsii kuvii ja päivitellä tänne touhailuja.

 29.6.07 Juhannuksesta ollaan jo jotakuinkin toivuttu. Yleiskunto on varmaan viellä vähän heikko tai ei heikko mut heikompi kun ennen koko hiivatin kyytä. Johtuu kyl varmaan siitäkin kun on viel antibioottikuurikin päällä. Nemille tulee väsy siis vähemmästäkin riekkumisesta helposti.

Käytiin illalla Nemin kanssa hakemassa Antti kaverinsa luota. Ja sielläpä olikin Nemin kassa saman ikäinen greyhoundtyttö Ansku.  Heillä synkkas aika yks yhteen ja hauskaa oli vehdata sohvalla. Kuvia

22.-24.07 Juhannus, voi sentään! Oltiin mökkeilemässä Kira Nemin seurana. Perjantai sujui ihan vauhdikkaasti koiratkin riekkuivat itsensä ihan uuvuksiin.

Mutta lauantai.

Aamupäivällä loikoiltii pihalla auringossa ja koirat touhuili siinä rantapusikossa ja tietenkin: Nemi sai kyynpureman!

Sitte lainaamaan naapurista kyypakkausta ja nokka kohti päivystävää eläinlääkäriä Mynämäkeen. Siellä Nemi sitten oli reilun tunnin tiputuksessa, sai kipulääkettä suoraan suoneen ja sitten vielä laitettiin ihon alle nestettä kauheet pallurat niskaan. (jotka myöhemmin valahti kaulaan ja teki kunnon kaksoisleuat Nemille) Sitten koukattiin vielä Turkuun apteekkiin kun eihän näissä tuppukylissä mikään ole auki juhannuspävänä. Semmonen reissu tehtiin ja kyllä Nemi oli koko lauantai illan ihan veto pois hyvä että jaksoi päätään nostaa. Pissallekin piti kantaa.  Kuvia

 Sunnuntaina Nemi oli vieläkin tosi turvoksissa, mut jakso jo ite mennä pissalle. Ja iltaa kohden reipastu jo enemmänkin, mut lääkäri määräsi lepoa.

8.-9.6.07 Meidät kutsuttiin Uudenkaupungin saaristoon mökkeilemään ja siellä tutustuttiin dobermanneihin Viiviin ja Sennaan. Kuvia 

5.6.07 Mynämäen Kivijärvellä oltiin mökkeilemässä ja treffaamassa Peppi, mun tädin nuori sekrotuinen hauveli ja vauhtia riitti. Kuvia

1.6.07 Oltiin mökillä Ahmasvedellä ja Nemikin oli pulikoimassa, sinne se tuli veteen perässä kunnes huomas ettei jalat ota enää pohjaan.

22.5.07 Käytiin myös Onnelin ja Tuijan kanssa kiipeämässä huipulle ja valloittamassa KALANNIN KUUANVUORI.

22.5.07 Ensimmäinen eläinlääkärikäynti oli tänään. Rokotus ja mikrosiru laitettiin. Ei ole kyllä koira emäntänsä kaltainen tässä asiassa. Nemi ei nimittäin huomannut koko toimenpidettä. Johtuneeko siitä että ennen kun iskettiin piikkiä niskaan, laitettin Nemin nenän eteen kourallinen herkullisia napuja.

28.4.07 Haettiin  Nemi Riitan hoivista meille tänne Uuteenkaupunkiin. Kotiutuminen meni hyvin ilman suurempia itkuja mamman perään.